Om oss

Vi är en familj som består av tre personer, Poul, Veronika och Maria samt våra fem hundar. Vi bor i Helsingborg i ett villaområde med stor trädgård där hundarna älskar att leka med varandra.

Vi har haft Tibetansk Terrier sedan 2001, då Max kom till oss. Han levde ett friskt och lyckligt liv i 16 år. Vi har tidigare haft andra hundraser sådom Cavalier King Charles Spaniel och Golden Retriver.

Det var av en händelse som vi fastnade för tibetansk terrier. En kollega till Veronika hade en tibbe som vi passade åt dem när de åkte på semester. Lucas var verkligen en speciell hund och efter att vi stiftat bekantskap med honom så bestämde vi oss för att köpa en egen tibbe. 2001 kom således Max till oss.

Utställning är något som intresserat Veronika sedan hon fick sin första hund på 80-talet. Vi började att ställa ut Max, men kom snabbt fram till att han inte passade exteriört i ringen.

Vi bestämde oss därför att köpa en tibbe till, just för att kunna ställa ut. 2003 kom Chilu´s Ron Weasly (Ludde) till oss. Ludde är ”stamfader till alla hundar i Tibbetell´s Kennel. Han har en alldeles speciell plats i våra hjärtan. Han blev pappa till tre valpkullar. Ludde var nordisk utställningschampion och vi har gjort många resor tillsammans med honom.

Eftersom hundutställningar är Veronikas stora intresse så har hon vidgat sina vyer och åker gärna söderut runt i Europa. Här har vi skaffat oss ett stort kontaktnät av tibbe uppfödare.

Veronika har arbetat som förtroendevald i Tibetanska Terriersällskapet under 5 år. Först som sekreterare och sedan under två år som ordförande.

Veronika är också aktiv som ringsekreterare vid SKK´s samt ras- och specialklubbs utställningar samt har gått diverse exteriördomare föreberedande kurser och även dömt på inofficiella utställningar. Veronika har också gått SKK´s uppfödare utbildning.

Utställningar är alltid trevligt men är bara en liten del av vår vardag. För oss är det viktigaste att vi skall ha sunda, friska och lyckliga hundar. Vi aktiverar våra hundar på olika sätt. Först och främst ägnar vi stor del av vår fritid att vara ute i skog och mark med våra hundar. Det gäller även då det regnar och blåser. Våra hundar tycker om att träffa andra hundar och bli aktiverade tillsammans med dem. De senaste åren har vi lagt mycket tid på att träna Nosework. Alla våra hundar tränar och kan jobba med alla tre dofterna. Vi ger också hundarna aktiveringsleksaker. Balansträning är något som vi också jobbar med och uppskattas av alla våra hundar.

Våra hundar behöver inte alltid aktiveras utan de anpassar sig efter familjens aktiviteter. De ligger gärna på rygg för att bli klappade när vi tittar på en film. Tibben är fantastisk på att anpassa sig till de flesta situationer, bara de får vara tillsammans med sin familj.

Vi har valt att bara föda upp valpar i liten skala, då det är viktigt för oss att tiken får återhämta sig efter sina valpar. För oss är hälsa och en sund mentalitet det allra viktigaste för oss och framförallt att hunden skall fungera i vardagen tillsammans med oss och vår familj.

Vi vill gärna lära känna våra valpköpare innan vi har en kull valpar och vi ser gärna därför att ni kommer och besöker oss innan valparna kommer. Detta för att vi skall kunna lära känna varandra och att ni som valpköpare skall ha möjlighet att verkligen känna efter om ni vill köpa en valp från just vår kennel.

Vi följer naturligtvis SKK:s och Tibetanska Terriersällskapets riktlinjer då det gäller avel.
För ytterligare information: www.skk.se och www.tibetanskterrier.svktr.nu

Varmt välkommen till Tibbetell´s Kennel!

Hälsningar
Veronika & Poul

© Tibbetell´s Kennel 2023