Dante

Tibbetell’s Dante af Bianca-Ebbe SE37145/2021
Titlar: Dansk juniorchampion, Fjordjuniorvinder-22, Polsk champion
Född: 2021-05-03
Höjd: 40,5 cm

Dante är son till Bianca och Ebbe, kullbror till Disa. Han är en glad och framåt pojke som bor tillsammans med sin pappa i Ängelholm. Till sättet är han väldigt lik mamma Bianca, men busig som pappa Ebbe.

Dante älskar att gosa och är en väldigt tillgiven kille. Han tycker att det är väldigt roligt att få följa med på olika saker, men klättrar inte på vägarna om det blir lugna dagar hemma. Höjdpunkten för honom är antingen att få springa fritt och leka med Ebbe, eller när vi träffar syster Disa.

Vi lägger relativt mycket tid på utställningar, tillsammans med ”hundfamiljen”, vilket Dante både tycker är roligt och är duktig på. Han har fått fina resultat, både på inofficiella utställningar (på utställningsdebuten, fyra månader gammal, slutade han som BIS-valp) och på officiella (där flera BIR-/BIM-placeringar kan nämnas, liksom BIG-placering, cert i några länder och även CACIB). Tjugotvå månader gammal tog han sin första officiella championtitel.

Hemma, och även tillsammans med ”hundfamiljen”, aktiverar vi oss gärna med nosework, vilket han också tycker är väldigt roligt. Vi har dock inte genomgått något doftprov än.

DNA-tester: ärftligt fri från NCL, PLL, PRA3, RCD4, samt pituitary dwarfism (Dante är inte själv testad, men då tidigare generationer är testade är han genetiskt fri).

Ögonlyst: 2023-04-04 UA

Höftledsröntgad: 2022-11-23 A (A+A)

Stamtavla för Dante här under: