Valpar

Uppfödning av Tibetansk Terrier


Medlem i Svenska Kennelklubben & Tibetanska Terrier Sällskapet i Sverige

Valpar

Nu är valparna äntligen här


Den 4/4-2017 kom dessa 8 underbara valpar

Valpar april 2017


Nu är det dags för vårt charmtroll Cun-Wa-Namba Nouga ” Nouga” att få sin första valpkull, om allt går som planerat. Nouga har varit en riktig stjärna i utställningsringen. Under sina tre år har hon inte mindre än 9 olika titlar. Det viktigaste för oss är dock att avla på en hund som är sund och frisk med ett utmärkt temperament . En tibbe som fungerar med sin familj i vardagen.

 

Nouga är en tik med mjukt temperament. Hon tycker om barn och älskar att leka med andra hundar. Hon är den av våra hundar som är mest tillgiven. Kan ligga i timmar på soffan och bli klappad på magen. Hon är en helt underbar tik.


Nouga är testad fri från de ärftliga sjukdomar som man kan DNA testa hundarna för (NCL, PLL, PRA3 och rcd4) Nouga är också ögonlyst UA i januari 2017 – utan anmärkning samt höftledsröntgad med A höfter (bästa resultat man kan få på höftledsröntgen)


Hanen som Nouga är parad med heter Araki the Favourite Won  ”Casper”. Casper bor i Belgien men har Engelska och Amerikanska linjer bakom sig. Casper är en mjuk, behaglig och trevlig hane av rätt storlek. Han är kvadratisk och kompakt med vackra rörelser och den vackraste röd-sobla färgen på kroppen tillsammans med vit krage, vita tassar och svanstopp. Casper är drygt två år och har under sina två år haft stora framgångar i utställningsringen. Han har ett antal junior champion titlar samt både Luxemburg och Fransk champion så här långt. Även han är så klart testad för rasens ärftliga sjukdomar. Han är genetisk fri (hans föräldrar är testade fria) från NCL, PLL, PRA3 och rcd4. Han är höftledsröntad med A- höfter samt ögonlyst i januari 2017- Utan anmärkning.

 

Om allt går som planerat väntar vi valpar i början av april. Detta gör att vi kommer att kunna ha valpar leveransklara till sommaren 2017, närmare bestämt i juni 2017. Detta är en perfekt tid att ta hem sin lilla valp på, då de flesta arbetar lite mindre och vädret tillåter att valpen fortare blir rumsren. Det finns många fördelar med en ”sommarvalp”


Vill du planera ditt valpköp ordentligt, och vara med från början, passa på att höra av dig redan nu för att tinga en liten sommarvalp.

För mer information kring denna kombination samt om du vill veta mer om hur det är att adoptera en valp från Tibbetell´s kennel hör av dig på telefon eller via email.


Självklart är du välkommen att besöka oss och träffa Nouga samt våra andra hundar efter avtalad tid. Vi vill gärna träffa våra blivande valpköpare för att kunna diskutera rasen.


Hjärtligt välkomna!


Nu har alla valparna flyttat till sina nya familjer. Här under kan ni se bilder på alla glada valpköpare!

Sandra med Tibbetell´s Amaretto som nu heter Ebbe

Rikke och familjen med Tibbetell´s Aramis som nu heter Ninja

Astrid & Anders med Tibbetell´s Atlas som nu heter Saxo

Lotte med Tibbetell´s Antonia som nu heter Ally

Pia & Palle med Tibbetell´s Alexia som nu heter Shila

Här är husse Poul med favoriten Avanti som blev kvar hos oss. Tibbetell´s Avanti som fortsättningsvis kommer att heta Avanti

Tibbetell´s tackar alla trevliga valpköpare. Det har varit trevligt att ha er på besök och lära känna er och era familjer. Tack för att ni valde att köpa valp hos oss!

Nedan ser ni bild på valppaketen som valpköparna fått med sig hem med fina produkter från: Agria, Eukanuba, Four Friends, Royal Canin, Botaniqa samt ett fint paket från pappa Khela och Maj-Britt

11.05.2016

Nya bilder på Lady´s &Khela´s valpar:


Valparna har nu hunnit bli tre veckor. De är uppe på benen och har börjat med smakportioner. De har också börjat så smått att leka med varandra!

Nu är Lady & Khela parade


Efter lång väntan så har vi äntligen parat Lady och Khela. Om allt går som planerat så kommer vi att ha valpar leveransklara till sommaren i samband med midsommar. Nyfiken på hur det går? Håll utkik på hemsidan här och under fliken "nyheter".Valpar planeras till våren 2016


Vi planerar att ta en kull valpar här under våren.


Lady har nu blivit drygt tre år och hon är nu mogen för sin första kull. Lady har varit mkt framgångsrik i utställningsringen med tre championat (Danmark, Tyskland och Polen) Utställningar är kul och det är alltid jättetrevligt med framgång i utställningsringen, men för oss är avel på en sund och frisk hund med typiskt tibbe temperament det viktigaste.

 

Lady är en framåt tik med ett stabilt och typiskt tibbe temperament. Hon är glad och lekfull och älskar att vara tillsammans med familjen. Hon går tillsammans med alla hundar av olika raser och är också väldigt glad för att leka med barn. Att ligga i soffan och mysa och bli klappad på magen är det bästa som finns.

Lady är testad fri från de ärfliga sjukdomar som man kan DNA testa hundarna för (NCL, PLL, PRA3 och rcd4 ) Lady är också ögonlyst UA i juni 2015 samt höftledsröntgad med A höfter (bästa resultat man kan få på höftledsröntgen)


Den tilltänkta hanen är AnewKhela. ”Khela”. Han är en tibbe som bor i Danmark och är efter gamla och mkt intressanta tibbelinjer.

Khela är en hane i rätt storlek, kvadratisk och med en kompakt kropp, vackert huvud och ett otroligt stabilt temperament.

Även han är DNA- testad för de ärftliga sjukdomar som man kan testa rasen för, samt ögonlyst UA och höftledsröntgad med A-höfter.


Khela har precis som Lady haft mkt stor framgång i utställningsringen!


Vi beräknar att kunna ha leveransklara valpar till sommaren!


För mer information kontakta oss gärna på telefon så kan vi berätta mer om denna intressanta kombination.  +46 708 86 86 62 eller veronika_tell@yahoo.com


DKUCH, PL CH, VDH CH, PLW-14

Cun-Wa-Namba Ladyhawke

LT JR CH

ANewKhela

© Tibbetell´s Kennel 2017