Nyheter


Uppfödning av Tibetansk Terrier


Medlem i Svenska Kennelklubben & Tibetanska Terrier Sällskapet i Sverige

Nyheter

23.12.2019

Vi önskar alla en God Jul & ett Gott Nytt År

11.09.2019

Då kom våra nya valpar


Idag kom det 6 fina valpar till oss. Nouga har varit väldigt duktig, och hon tar väldigt väl hand om sina små valpar. Följ mer om vaparna på vår Facebook sida.

18.08.2019

Nya valpar i september.


Nu ser vi fram emot september där Nouga kommer att få nya valpar. Det kommer att bli riktigt spännande.


Vi har varit väldigt flitiga i utställningsringen med Bianca och Baily de senaste året. Dessa två ungdommar har redan hunnit få inte mindre än tre championtitlar trots att de endast är lite drygt två år gamla.


Baily kommer också stanna kvar här hos oss i Skåne. Han blev pappa till tre söta valpar under juli  månad i Kennel Khambas.

31.12.2017

Gott Nytt År


2017 har varit ett fantastiskt år för Tibbetell´s Kennel. I april föddes Nouga och Caspers valpar. 8 stycken små älsklingar som har kommit till de bästa hemmen man kan tänka sig. Jätte tack till alla ni valpköpare som valt att köpa valp hos oss!


Vår älskade trotjänare Max blev sjuk och fick somna in den 25 april. Han blev nästan 16 år. Vi minns denna speciella kille med glädje. Han fick uppleva den sista kullen valpar och han var så hjälpsam ända in i det sista.

I början av sommaren så började våra valpar flytta så smått. Vi hade några kvar lite längre på grund av export samt semester. Den sista valpen som flyttade var Bella som flyttade till en annan kennel i Belgien. Bianca är kvar hos oss. I augusti började vi ställa ut Bianca. Det har gått strålande för denna unga dam. Hennes första utställning som valp, endast 4 månader slutade hon som Best in Show och hennes sista utställning som valp avslutade hon med bravur – Best in show 2!


Vi har haft glädjen att få följa och träffa många av våra valpar. Ebbe har vi träffat flera gånger, både i och utanför utställningsringen under 2017. Stort grattis till era framgångar Sandra!! Benji, Biancas bror har varit flitig i utställningsringen under året. Stort grattis till era fina resultat!

I November så var vi i Danmark- Tibetaner klubbens sista jule udstilling. Där korades 2017 bästa hundar. Fina Ally som är efter vår Lady och stiliga Khela blev årets junior och årets tik 2017! Stort grattis till Lotte och Ally!! Vi är otroligt stolta över er!

Vi har också haft kontakt med alla våra valpköpare under året. Alla bor ju inte så närma, men stort tack till er allihop för alla fina inlägg och foto som ni skickar till oss. Vi uppskattar det verkligen skall ni veta!

Nu har vi ett nytt spännande år framför oss! Stort tack till er allihop och vi hoppas att vi även under 2018 får möjlighet att hålla kontakten med er allihop!


Gott Nytt År


Poul , Veronika, Shangri-La, Lady, Nouga, Avanti och Bianca

14.04.2017

Tibbetell's kennel har nu fått tillökning.


Den 4 april fick Nouga och Casper 8 valpar. 4 hanar och 4 tikar. Valparna är nu 10 dagar gamla, och bilderna är från vår photoshoot, som vi gjorde i går. Nouga och valparna mår alldeles utmäkt

10.03.2017

Tibbetell´s Kennel väntar valpar!


Nouga väntar valpar i början av av april och om allt går som vi tänkt så är de väntade valparna således leveransklara i början av juni.

Denna gång är det vår vackra: PL-JW-14, DK JV-14, DK, LT, PL,SE, VDH & AUT UCH   Cun-Wa-Namba Nouga “Nouga” som väntar valpar med en stilig engelskman: LUX , BEL, NED Jr Ch, BEL-JRW-15, Bundes jugendsiger-15, FR, LUX CH  Araki The Favourite Won ”Casper”.


Båda hundarna är välmeriterade utställningshundar men framförallt rastypiska, friska, glada och sunda familjehundar. Vi följer så klart SKK´s och Tibetanska Terriersällskapets riktlinjer för avel. Både Nouga och Casper är höftledsröntgade med A-höfter, ögonlysta UA samt DNA-testade UA.


Som valpköpare hos Tibbetell´s kennel får du följa din valp från den föds till leverans med dagliga uppdateringar, filmer och foton för att följa dess utveckling.  Vi lägger också stor vikt vid social träning av valpen. Vi ser gärna att ni som blivande valpköpare kommer regelbundet (om möjlighet finns) och besöker oss för att lära känna valparna.


Vid leverans – tidigast när valpen är 8 veckor eller efter avtal så levereras valpen med:

•Stamtavla i SKK,

•Vaccinerad och avmaskad

•Veterinärbesiktigad

• Försäkrad i Agria (övergår till ägaren om så önskar vid leverans)

•Doldafel försäkrade, vilket ger er som valpköpare en ökad trygghet


För att ni som valpköpare skall känna er trygga och att det skall vara smidigt för er och er valp under första tiden i dess nya hem så samarbetar vi med utvalda leverantörer, som vi anser hålla hög kvalité och service.  Detta innebär att ni som valpköpare kommer att få ett fint startpacket/valppaket med olika produkter som man kan behöva under valpens första tid. Alla som köper valp hos Tibbetell´s Kennel kommer också att erhålla ett gåvomedlemskap i Tibetanska Terriersällskapet- vår rasklubb.

På bilden nedan kan ni se vad våra valpköpare fick till sina valpar 2016.

Förutom startpaket/valppaket så kommer ni som valpköpare även helt utan kostnad få professionella bilder/filmer av era valpar från födelse till leverans, vilket är mycket uppskattat av tidigare valpköpare.

Vill ni vara med från början och följa er valp och dess utveckling? Passa på att redan nu höra av er för att tinga en valp redan nu!


For hvalpekøbere som bor i Danmark:

Da vi bor tæt på den Danske grænse har vi eksporteret en del hvalpe til Danmark og har stor erfaring med dette. Hvis i skulle være intresserede i en hvalp fra vores kennel, så kontakt os gerne. Poul er Dansk og kan stadig tale Dansk :-). Hans telefonnummer finder i herunder så bare ring for at få lidt mere information om vores hvalpe. Kontakta oss via telefon: Veronika 0708-86 86 62, Poul +46707-40 24 42 eller e-post: veronika_tell@yahoo.com05.02.2017

Nouga har varit på sin första date


Nouga har varit på date hos Casper. Tycke uppstod direkt och vi väntar med spänning på resultatet av denna romans. Går det som planerat så kommer det valpar i början av april, som således är leveransklara i början av juni 2017. Detta är verkligen en spännande kombination av olika linjer från både Sverige, Kroatien, England och USA.

Nouga och Casper är två rastypiska och ”typlika” tibbar. Båda har utmärkt helhet. Nouga och Casper har dessutom många individuella riktigt bra detaljer som gör att vi tror väldigt mycket på denna spännande kombination. Ett extra plus är dessutom deras fantastiska färger och kvalité på pälsarna, vilket gör det ännu mer spännande att se vad denna kombination kan ge till rasen.

 

För mer detaljer kring föräldrarna gå in under fliken ”valpar”.


Vill du vara med från början och följa allt från dräktighet, valpning samt valptiden. Passa då på att i god tid höra av dig för att tinga en liten valp. Det är aldrig fel att vara ute i god tid när man tar ett stort beslut att skaffa en ny familjemedlem.

Slå en signal eller skriv ett email för vidare kontakt. Våra blivande valpköpare är alltid välkomna att besöka oss och träffa våra hundar även innan valparna kommer för att lära känna oss och Nouga lite bättre. Här nedan ser ni Casper & Nouga


Hjärtligt välkomna!13.01.2017

Nouga 3 år

Idag är ingen vanlig dag! Vår fina *SE,DK,LT,PL,AUT,VDH CH C.I.B, DKJW-14,PLJW14 Cun-Wa-Namba Nouga "Nouga" firar 3 år födelsedag! Hon är inte bara vår mest meriterade utställningshund, hon har en fantastisk utstrålning och ett härligt temperament. Vi älskar verkligen denna tjej ❤️. Tak till Liesbet Thora och Remy Dubois för denna fantastiska tjej!! Vi önsker också Nouga´s syskon en trevlig födelsedag.

07.01.2017

Familjebesök

Idag hade vi besök av Avanti´s pappa och farmor, och vi passade på att göra lite fina bilder på hela familjen.

På bilden med alla hundarna är det från vänster: Lady (Mamma), Zelma (Farmor), Avanti (Son) & Khela (Pappa)

21.12.2016

God Jul & Gott Nytt År

Tibbetell´s Kennel önskar alla en riktigt God Jul & Gott Nytt år! Speciellt tack till er valpköpare för alla fina bilder, mails, besök och SMS. Så roligt för oss att följa valparna!

18.07.2016

Nouga Tysk champion

Förra helgen var vi i Hälsingland på utställning. Denna helg tog vi oss till Hamburg, Tyskland för att ännu en gång prova lyckan med att ställa ut lilla Nouga för att bli Tysk champion.  Vilken dag! Nouga blev Tysk champion och även Bäst i rasen!!

10.07.2016

Nouga Svensk & Internationell champion

Denna helg har vi varit i Hälsingland på internationell hundutställning med lilla Nouga. Det var en spännande helg. Nouga behövde ett Certifikat för att bli Svensk utställnings champion samt ett internationellt certifikat (CACIB) för att bli internationell champion. En stor dröm gick i uppfyllelse. Hon blev både Svensk- och internationell champion på samma dag! Vi är så oerhört tacksamma över denna vackra tjej!01.07. 2016

Nu har alla valparna flyttat (nästan iallafall)

Nu har alla valparna kommit till sina hem. Stort tack till alla ni fantastiska valpköpare som valt att köpa er valp hos oss!

Vi hade stort intresse för lille Avanti, men han stannade kvar hos oss och blev husse Poul´s hund
Här under ser ni en bild med alla våra valpar och pappa Khela. Det var tyvärr omöjligt att få med mamma Lady på bilden. Så snart hon var i närheten ville de äta!

18.05.2016

I dag är valparna 4 veckor gamla!

Nedan ser du våra valpar som nu är 4 veckor gamla. De växer och äter gott, båda hos mamma Lady och av deras valpfoder. Som det ser ut just nu har vi fortfarande en valp tillsalu, så är du/ni intresserade av en fin valp till sommaren, då är det bara att höra av er till oss. Valparna är leveransklara precis innan midsommar eller efter avtal.


12.05.2016

Sommarvalp!!!

Har du/ni funderat på att adoptera en liten Tibbe till sommaren och semestern? Sommaren är den bästa tiden att skaffa valp. Man har mer ledigt för att skola in valpen i sin nya familj.

Vill du vara med och följa valpens utveckling? Då är det hög tid att tinga en valp redan nu.

Valparna är leveransklara tidigast 17juni eller efter avtal.


Vill du veta mer om just denna underbara kull? Slå en signal eller skicka en email.


Fler bilder på våra fina valpar hittar du också under fliken valpar samt under fliken "social media".


veronika_tell@yahoo.com  Mobil: +46 708 86 86 62


01.05.2016

Tibbetell´s Kennel har fått tillökning


Den 20 april fick Lady & Khela 6 stycken välskapta valpar. 4 hanar och 2 tikar. De har alla olika färgkombinationer och tecken. Lady och valparna mår alldeles utmärkt. Lady är en riktigt duktig mamma som sköter om sina valpar. Valparna ökar fint i vikt, och har ännu inte öppnat ögonen. Det väntar vi på med stor spänning!


07.03.2016

Khela kommer till Sverige


Den 19 mars är det internationell hundutställning i Malmö mässhall. Ett antal Tibetanska Terrier kommer att tävla där under dagen. Denna gång får vi besök av Khela, hans syster Aya och mamma Zelma.   

Tibbetell´s Kennel önskar dem stort lycka till!!

21.02.2016

Lady har varit på date i Danmark:


Lady har varit på "date" i Danmark hos Khela. Tycke uppstod och nu väntar vi med spänning på resultatet av deras romans. Går det som vi önskar så kommer det att komma fina vår valpar som är leveransklara någon gång i samband med midsommar. Vi ser med glädje och spänning fram emot detta. Om intresse finns för en valp leveransklar till sommaren av denna kombination, slå en signal eller skicka ett email.


13.01.2016


Nouga fyller 2 år


Idag fyller vår fina lilla tjej Nouga 2 år. Så det får bli lite extra gott idag.
 

06.01.2016


Välkommen till vår nya hemsida

Nu är hemsidan äntligen klar. Vi kommer dock att lägga till

lite mer info och bilder så småningom.


Välkommen att ta en titt...Valpar under våren 2016

Lady har nu blivit tre år och det är dags för vår fina tjej att få sin

första kull.


För mer information titta under fliken valpar.© Tibbetell´s Kennel 2017