Om Oss

Uppfödning av Tibetansk Terrier


Medlem i Svenska Kennelklubben & Tibetanska Terrier Sällskapet i Sverige

Om Tibbetell´s Kennel


Vi är en familj som består av tre personer, Poul, Veronika och Maria

samt våra fyra hundar. Vi bor i Helsingborg i ett villaområde med stor

trädgård där hundarna älskar att leka med varandra.


Vi har haft Tibetansk Terrier sedan 2001, då Max kom till oss. Han är

en herre på 14 år som fortfarande är pigg och glad och följer med på

alla våra långa promenader i skog och mark. Innan vi köpte vår första

tibbe så har vi haft andra hundraser såsom Cavalier King Charles

Spaniel och Golden Retriver.


Det var av en händelse vi fastnade för tibben. Vår dotter Maria har allergi för hund och en kollega hade just en Tibetansk Terrier, som vi passade under några sommarlov när familjen var på semester. Lucas som han hette var en hund som föll oss i smaken . Vi beslutade oss för en egen hund och 2001 så kom Max till oss.


Utställning har varit något som intresserat mig ända sedan jag hade mina Cavalierer på 80-talet. Jag började ställa ut Max, men det visade sig snabbt att han inte passade exteriört i utställningsringen.


2003 så köpte jag /vi Ludde, som är ”stamfader” till  Tibbetell´s Kennel. Med honom har jag varit i många länder och tagit många titlar och haft väldigt trevligt. Han fick tre kullar valpar. Vi fick 10 fantastiska år tillsammans. Ludde har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Jag är oerhört tacksam för att jag har tre underbara tikar med linjer efter honom.


Mitt stora intresse är hundutställningar. De senaste åren har vi vidgat våra vyer och numera går utställningsresorna söderut, där jag har skaffat ett stort kontaktnät av tibbeuppfödare runt om i hela Europa.


Förutom hundutställningar är jag arbetat som  förtroendevald i Tibetanska Terriersällskapet- TTS som sekreterare i styrelsen under några år och är invald som ordförande i klubben sedan 2016

Jag arbetar också som ringsekreterare vid SKK och olika rasklubbars utställningar.


Utställningar är roligt, men är bara en liten del av vår vardag. För mig är det viktigaste att vi har sunda, raska och glada hundar.

Vi ägnar stor del av vår tid att vara ute i skog och mark. Hundarna blir aktiverade, träffar andra hundar mår psykiskt väldigt bra. Vi är faktiskt ute i alla väder, men är det riktigt dåligt väder så blir rundorna kortare och istället så får de aktiveringsleksaker och spelar olika aktiveringsspel, vilket hundarna älskar.


De tycker också om att bara ligga på rygg och bli kliade. Det gör de gärna en regnig dag. Tibben är fantastisk och anpassar sig till de flesta situationer, bara den får vara med sin familj.


Vi föder upp valpar i liten skala och våra tikar får bara någon eller några få kullar. Dessa kullar är speciellt planerade, där hälsa och sund mentalitet är det viktigaste för oss. Vi väljer ut hanar till våra tikar med mycket stor omsorg och minitiös planering.

För oss är det inte bara viktigt med en exteriört vacker hane, utan en hane som är frisk, sund och med ett stabilt och familjevänligt temperament.


Vi följer naturligtvis SKK:s och Tibetanska Terriersällskapets riktlinjer då det gäller avel.

För ytterligare information: www.skk.se och www.tibetanskterrier.com


Vill du veta mer om våra hundar och vår avel, är du varmt välkommen att kontakta oss.


Du är också välkommen att hälsa på oss, om du vill träffa våra hundar och veta mer om Tibetansk Terrier.


Varmt välkommen till Tibbetell´s!


Hälsningar

Veronika, Poul & Maria


TEST

TEST

TEST

TSEET

© Tibbetell´s Kennel 2017